Wandelen

Als je denkt aan Ommen, denk je al snel aan campings, vakantie, evenementen, maar ook aan de mooie omgeving, natuur en de Vecht! Ommen heeft vele kroonjuwelen en die kun je al wandelend zien. De landgoederen, kastelen, molens, kerken en de Ommerschans geven je een kijkje in de geschiedenis van de regio. Prachtig om dit te zien! Niet voor niets is de gemeente Ommen in 2013 gekozen tot wandelgemeente van Nederland.

Wandel langs de Saksische boerderijen in Beerze of door het schilderachtige landgoeddorp Vilsteren of breng een bezoek aan de natuurterreinen van Staatsbosbeheer, Landschap Overijssel of Natuurmonumenten. Ook het Pieterpad voert je te voet door het mooie landschap van Ommen. Voor een schitterend uitzicht over Ommen en omgeving kun je de Lemeler- of Besthmenerberg beklimmen.

Wandelnetwerk

Het wandelnetwerk werkt heel simpel. Op een routekaart staan de routes aangegeven met een kleur. Die kleur correspondeert met gekleurde pijlen op routepalen en per route is het aantal kilometers aangegeven. De routes kunnen ook aan elkaar gekoppeld worden, zodat een langere wandelroute gelopen kan worden. Bij ieder startpunt staat een informatiepaneel met daarop een informatiekaart van de directe omgeving. Het wandelnetwerk biedt u dus alle vrijheid, u bepaalt zelf de route en de gewenste afstand.

Kies uit één van de bijna 700 beschikbare wandelroutes in het Vechtdal met de online routekiezer! Deze routekiezer is eenvoudig te gebruiken, ook als je geen GPS hebt. Je kunt de route naar keuze versturen naar je GPS en/of afdrukken op papier.