Bezienswaardigheden

Tijd voor een gezellig dagje uit? Kom dan naar Ommen! Of u nou lekker met z’n tweeën wilt genieten van een vrije dag, met de kids op pad wilt of zelfs met een hele groep de omgeving wil verkennen. Het kan allemaal.

Verken Ommen en omgeving op de fiets of per voet en geniet van alles wat de Hanzestad te bieden heeft. Tijd voor verkoeling? Zoek het water op. Zin in avontuur? Ga met een stepbike en GPS apparaat op stap. Er zijn meer dan genoeg bezienswaardigheden. Hieronder een opsomming van bezienswaardigheden die u niet mag missen.


Ga op koesafari

KoesafariStap op de traktor met huifwagen en ga op zoek naar een unieke kudde Brandrode Vechtdal runderen. Boerin Simone vertelt je alles over  het Brandrode Vechtdal Rund. Het Brandrode rund is een zeldzame Hollandse koe die het hele jaar buiten verblijft in een bijzonder natuurgebied aan de oevers van de rivier de Vecht.

Meer lezen >


Bushcraft voor kids én volwassenenBushcraft

Wilt u alles weten over overlevingstechnieken, bomen en planten? Dat kan op een ontzettend leuke manier, met een tocht door de wildernis in het Vechtdal. Bushcraft is een spannende activiteit tijdens kinderfeestjes, maar ook als uitje voor tieners en zelfs volwassenen! Door Bushcraft ga je meer plezier aan de natuur beleven.

Meer lezen >

 


Kinderroutes Wolvenspoor
Heeft u avontuurlijke kids? Die graag een stukje wandelen of fietsen en tegelijkertijd kunnen spelen? In Ommen en omgeving zijn veel routes voor kinderen uitgezet. Verander bijvoorbeeld in een wolf op het Wolvenspoor, of help mee zoeken naar Knof de Pad die op mysterieuze wijze is verdwenen.

Iets oudere en stoere kids stappen op de step en gaan op zoek naar ‘The Signs’ tijdens een georoute.

Bekijk de kinderroutes >


Attracties

Wie op zoek is naar spanning en sensatie, ongeacht de leeftijd, zit goed in de omgeving van Ommen. Op korte afstand vind je er Plopsa Indoor Coevorden, Avonturenpark Hellendoorn, Attractiepark Slagharen en Wildlands Emmen. Slagharen

In Attractiepark Slagharen waan je je in het wilde westen. Stap als een echte cowboy op een pony, of maak een spectaculaire reis door de mijnen. Avonturenpark Hellendoorn laat je ook de gaafste avonturen beleven. Duik de grond in met de rioolrat of vlieg door de lucht in de zweefmolen. Zelfs een overdekt attractiepark vind je in de buurt van het Vechtdal. Op een regenachtige dag is een bezoek aan Plopsa Indoor Coevorden een aanrader.

In één dag de wereld ontdekken? In WILDLANDS Adventure Zoo Emmen reis je door de jungle, de savanne en het poolgebied. Tijdens je avontuur in deze interactieve dierentuin sta je oog in oog met olifanten, maak je een trucsafari op de savanne en krijg je een kijkje onder het 3 meter dikke ijs.


Meer bezienswaardigheden in Ommen en omgeving? Bekijk ze hier >>