All I Want For Christmas is…

Een witte kerst? Dat wordt het waarschijnlijk niet.. maar wil je wel het echte kerstgevoel? Dan zijn er genoeg leuke evenementen!

Oh, denneboom, Oh, denneboom…. Wat zijn je takken wonderschoon! Heb jij de boom al staan en opgetuigd? Want Santa Claus is coming to town!

Kun je niet wachten om in de kerststemming te komen? Of wil je weten wanneer je inkopen kunt doen? Hieronder enkele tips van de kerstman.

Duurt het aftellen tot eerste en tweede kerstdag te lang? Zing kerstliedjes of kijk gezellig samen kerstfilms!


ZATERDAG 15 DECEMBER: KERSTFAIR & VERRUKKELIJK OMMEN
Op deze zaterdag wordt er in het centrum van Ommen weer een gezellige kerstfair gehouden. Met als thema een “Magic Christmas”. Deze fair is van 14.00 tot 21.00 uur. Door het centrum van Ommen staan ongeveer 50 kramen en is er entertainment voor jong en oud. Denk hierbij ook aan koren, een treintje voor de kinderen, een schaatsbaan, muziek en allerlei lekkere versnaperingen. Ook de zandprinses Wia van der Vijver zal 2x een (kerst)zandvoorstelling geven in de NH kerk.

Kom lekker genieten van Streetfood gemaakt van streekproducten met het erkende keurmerk van Vechtdalproducten tijdens Verrukkelijk Ommen. Maar er is meer te doen deze dag!

De Ommer Glühwein ketel
Op de markt komt een grote kookketel te staan met een inhoud van maar liefst 200 liter. De bedoeling is dat de ketel vol gaat met overheerlijke Glühwein! Deze Glühwein kun je natuurlijk komen proeven! Je kunt hierbij helpen. Hoe? Heb je nog rode wijn in de kelder staan en denk je wat moet ik er toch mee? Lever deze in op zaterdagmorgen 15 december bij Flater Eten & Drinken tussen 11.00 uur en 13.00 uur. Bij inlevering van de wijn (de wijn wordt wel gecheckt of deze nog bruikbaar is) krijg je een tegoedbon voor 1 thermoskan van deze overheerlijke Glühwein. Met deze tegoedbon kun je de Glühwein komen ophalen op 15 december tussen 18.00 uur en 19.00 uur op de markt! Wel graag een eigen thermoskan meenemen.

De Ommer Terpoven
Deze dag wordt een Terpoven (heuvel van o.a. vuur, zand, stenen en takken) gebouwd, waar vlees in wordt bereid onder een laag van hooi, kruiden en zand. Vanaf ongeveer 17.00 uur is de Terp geopend en kunnen bezoekers komen genieten van het op deze wijze bijzonder bereide vlees!


ZATERDAG 15 DECEMBER: RUNFORESTRUN BESTHEMERBERG
De RUNFORESTRUN Besthemerberg is een trail rondom de gelijknamige 34 meter hoge heuvel in Ommen. Direct na de start van de Besthemerberg, gaat de route door de karakteristieke boerenerven van het Eerder Achterbroek, het Landgoed en het zuidelijk deel van de Beerze Bulten. Via de zandverstuivingen, heuveltjes en de beklimming van ‘de berg’ keren de deelnemers weer terug bij de finish. Kijk voor meer informatie of aanmelden op de website van RUNFORESTRUN.


ZONDAG 16 DECEMBER: STAMPPOT FESTIJN
Proef
en geniet van de diverse soorten stamppotten van het buffet en ontdek nieuwe verrassende smaakcombinaties bij Streekrestaurant de Vechtdalkok in Dalmsholte.


ZONDAG 16 DECEMBER: MIDWINTERWANDELING EN KERSTMARKT HOONHORST
Op deze zondag is er tussen 12.00 en 13.00 uur gelegenheid om te starten voor midwinterwandeling. De afstand is ongeveer 11 km en de kosten bedragen € 1,= per persoon. Bij terugkomst is er van 13.00 tot 17.00 uur een kerstmarkt met diverse activiteiten voor de kinderen, midwinterhoornblazers rond de molen en een expositie in de molenschuur. De kerstmarkt en de start is bij Molen van Fakkert, Hoonhorst (Dalfsen). Kijk voor meer informatie op de website www.molenfakkerthoonhorst.nl.


ZONDAG 16 DECEMBER: TOP 2000 DIENST GEREF. KERK OMMEN
Met medewerking van Embrace, LuCerna en Kest Jelsma hoor je tijdens deze dienst de grootste hits uit de Top2000. De dienst is in de gereformeerde kerk aan de Bouwstraat 17 in Ommen.


WOENSDAG 26 DECEMBER: LEVENDE KERSTWANDELTOCHT VILSTEREN
Op tweede kerstdag bij het invallen van de avond kun je in de bossen van Vilsteren, onder begeleiding van een verteller, een wandeling maken door het kerstverhaal. Je ervaart welke ontberingen de herders in het begin van de jaartelling zouden hebben moeten ondergaan tijdens een volkstelling, volgens het verhaal uit de Bijbel. Je ontmoet de herders, maar ook Romeinen, een engel en ook de drie koningen kom je onderweg tegen. Uiteindelijk zul je Jozef, Maria en het kindje Jezus aantreffen in een stalletje. Vanaf 17.00 uur vertrekt er iedere tien minuten een groep vanuit het Parochiehuis in Vilsteren. De laatste groep vertrekt om 21.00 uur.