Wandelen en fietsen

Wandelen en fietsen

Stap op de pedalen en ontdek zelf de Sahara en bergen door middel van het knooppuntensysteem. Waar je kunt fietsen langs Saksische boerderijen in Beerze of door het schilderachtige landgoeddorp Vilsteren of een bezoek kunt brengen aan de natuurterreinen van Staatsbosbeheer, Landschap Overijssel of Natuurmonumenten. Ook het Pieterpad voert je te voet door het mooie landschap van Ommen. Voor een schitterend uitzicht over Ommen en omgeving kun je de Lemeler- of Besthmenerberg beklimmen.

Wandelnetwerk

Het wandelnetwerk werkt heel simpel. Op een routekaart staan de routes aangegeven met een kleur. Die kleur correspondeert met gekleurde pijlen op routepalen en per route is het aantal kilometers aangegeven. De routes kunnen ook aan elkaar gekoppeld worden, zodat een langere wandelroute gelopen kan worden. Bij ieder startpunt staat een informatiepaneel met daarop een informatiekaart van de directe omgeving. Het wandelnetwerk biedt u dus alle vrijheid, u bepaalt zelf de route en de gewenste afstand.

Kies uit één van de bijna 700 beschikbare wandelroutes in het Vechtdal met de online routekiezer! Deze routekiezer is eenvoudig te gebruiken, ook als je geen GPS hebt. Je kunt de route naar keuze versturen naar je GPS en/of afdrukken op papier.

Fietsroutes

Opgepompte fietsbanden en wellicht een goed gevulde picknickmand voor onderweg. Dat is alles wat je nodig hebt. Met je voeten op de pedalen en je gezicht in de wind gaan er vele honderden kilometers aan fietspaden aan je voorbij. Geniet al fietsend van het steeds wisselende landschap.

Er zijn diverse fietsroutes uitgezet in het Vechtdal. Op www.landschapoverijssel.nl vindt u een mooie fietsroutes. Fiets bijvoorbeeld deze routes: