Over Ommen

Ommen is sinds 1248 al een plek van samenkomst en ontmoeting. En nog altijd is Ommen het bruisende centrum van het Vechtdal, waar bezoekers en nieuwe bewoners gastvrij worden onthaald. Een vriendelijk “hallo”, gaat hand in hand met een persoonlijk advies in de winkels en een goede bediening op de vele terrassen.

De lange geschiedenis van Ommen is op veel plaatsen nog duidelijk zichtbaar. Verspreid door de gemeente bepalen landgoederen, kastelen, molens en kerken het beeld. Een prachtige omgeving om wandelend of fietsend te ontdekken. Ook is Ommen de ultieme plek voor een zorgeloos dagje ontspannen. Of een paar weken heerlijk genieten. Met topcampings voor gezinnen en tophotels voor zakelijke ontmoetingen en een complete vakantie.

Het stadscentrum met gratis parkeerplek, biedt een compleet winkelaanbod en staat het hele jaar bol van evenementen en activiteiten. De Vecht is altijd in de buurt. Gewoon om van te genieten. Of voor actief gebruik: zwemmen, kanoën en pleziervaren.

Uitzicht over Ommen

Voor een schitterend uitzicht over Ommen en omgeving is het beklimmen van de Lemeler- of Besthmenerberg zeker aan te raden. Vanaf grote hoogte maakt u kennis met een omgeving waarin de Vecht kanoërs en andere watersportliefhebbers meeneemt op haar route door het Vechtdal. Waar u al fietsend een bezoek kan brengen aan het schilderachtige landgoeddorp Vilsteren. Waar u kunt wandelen langs Saksische boerderijen in Beerze of een bezoek kunt brengen aan de natuurterreinen van Staatsbosbeheer, Landschap Overijssel of Natuurmonumenten.

Tijdens uw bezoek aan Ommen mag een bezoek aan Tourist Info zeker niet ontbreken. Zij kunnen u vertellen waar het Nationaal Tinnen Figuren Museum of het Streekmuseum zich bevindt. Wat er te doen is in het Natuurinformatiecentrum in de Besthmermolen of bijvoorbeeld tijdens de Ommer Bissingh.