Ambassadeurs

Wonen in Ommen betekent genieten van zowel de rust en natuur als het bruisende centrum. Het beste van beide werelden. Inwoners van Ommen zijn dan ook trotse inwoners.


Stefan Westenbroek (15) is geboren en getogen in Ommen. Je hebt zijn naam wellicht al eerder gehoord, Stefan is namelijk Europees kampioen schaatsen. In Thialf won hij de Viking Race, het officeuse Europees kampioenschap voor elf- tot en met zestienjaren. Het is het grootste internationale schaatstoernooi in deze leeftijdscategorie.Stefan Westenbroek

“Overdag ga ik naar school, het Vechtdal College in Ommen. ’s Avonds kun je me vooral in de buitenlucht vinden, dan train ik voor het schaatsen (fietsen; skeeleren; hardlopen) en voetbal ik bij JCO (Jeugd Combinatie Ommen). Wat ik zo bijzonder vind aan Ommen? Ommen is een stad, maar heeft eigenlijk de grootte van een dorp. Daardoor ken je veel mensen, dat vind ik erg prettig. Daarnaast is de natuur en omgeving erg mooi, vooral om te fietsen (MTB, wielrennen), skeeleren en hard te lopen.

Met vrienden voetbal ik regelmatig op het veld bij de Wulp, zwem ik in de Vecht of zijn we bij het haventje vlakbij het centrum. Bezoekers en (nieuwe) inwoners van Ommen raad ik aan om naar de Sahara te gaan. Een mooie zandverstuiving in de Boswachterij Ommen (ten oosten van Ommen). Hier kwam ik als klein kind al en het is nog steeds leuk! Ook moet je zeker de mountainbike route op de Lemelerberg proberen, echt de moeite waard!”