Ondernemer Herwin van Pijkeren

Ruimte genoeg op de Rotbrink voor Van Pijkeren Bouw

Van Pijkeren Rotbrink

“We zitten hier goed, we hebben genoeg ruimte”, zegt Herwin van Pijkeren, eigenaar van Van Pijkeren Bouw in Ommen. Sinds april 2010 zit Herwin met zijn bouwbedrijf in een gloednieuw zelfgebouwd bedrijfspand aan de Brink in Ommen op bedrijvenpark De Rotbrink. Het bevalt hem uitstekend op deze plek maar zou wel graag wat meer buren hebben.

Uitstraling
“Als meer ondernemers zich in dit gebied gaan vestigen, is de uitstraling ook beter. Nu is het toch best een groot braakliggend terrein wat met name in de avonduren een bepaald publiek aantrekt. Wanneer er meer ondernemers naar de Rotbrink komen, ontstaat een gemeenschappelijk belang en kun je het samen netjes houden.”

Verhuizing
Herwin is destijds met zijn bedrijf verhuisd nadat een andere ondernemer interesse had in zijn oude pand inclusief woning aan de Eskampweg. “We hebben dat pand met woning verkocht en gingen op zoek naar een andere locatie in Ommen. Het stond wel vast dat we in Ommen wilden blijven, we hebben nooit een verhuizing naar een andere dorp of stad overwogen. Eigenlijk was op dat moment De Rotbrink in Ommen de enige optie waar bedrijfskavels voor nieuwbouw beschikbaar waren. Aangezien we ook wel wat wilden uitbreiden qua grootte van het bedrijf, besloten we de stap naar de Rotbrink te wagen.”

Achteraan
Uiteindelijk koos Herwin voor een plek aan de Brink 31 op bedrijventerrein de Rotbrink. “We zitten vrij ver achteraan op het bedrijventerrein. We hebben daar bewust voor gekozen. Voor ons is het niet belangrijk om op een zichtlocatie te zitten. In principe kan ons bedrijf overal in Nederland en zelfs ergens op de hei staan. De klandizie halen we ook niet specifiek uit Ommen. Online vindbaarheid is voor ons belangrijker. De meeste reclame maken we op de bouwplaatsen zelf. Mensen zien dat we bezig zijn met het bouwen van een woning. Zodra we beginnen met de bouw plaatsen we er ook altijd een reclamebord bij. Ook moeten we het hebben van mond-tot-mondreclame. ”

Buren
Het bouwbedrijf aan de Brink bestaat uit een kantoorgedeelte en een werkplaats. Ook fungeert een deel van het terrein als opslagplek voor bouwmaterialen. “We zitten gemiddeld met acht man op deze locatie. De rest van het personeel (17 medewerkers) werkt op de bouwlocaties verspreid over de provincies Overijssel, Gelderland, Flevoland, Utrecht en Noord-Holland. ” Herwin hoopt dat hij binnenkort eens nieuwe buren kan verwelkomen. “Het bedrijvenpark is goed bereikbaar, er is genoeg parkeerruimte en het ligt dichtbij de N34 en N48. Ik denk dat het een bedrijvenpark kan worden met een nette uitstraling en een goede ontsluiting.”

 

Bent u nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden om te ondernemen in Ommen? Er zijn veel mogelijkheden in de gemeente Ommen!