Ondernemer Koggel Reclame

Eigenaar Koggel Reclame voelt zich prima op de Rotbrink

“Ik was op zoek naar een zichtlocatie in Ommen en wilde graag een mooi pand richting de toekomst bouwen. Dat is gelukt op de Rotbrink”, zegt eigenaar Roy Nij Bijvank van Koggel Reclame in Ommen.

Groter pand
Twaalf jaar geleden werd Roy eigenaar van Koggel Reclame. Destijds zat het bedrijf aan de Vermeerstraat in de wijk Alteveer. “Aangezien de zaken goed gingen en ik graag een groter pand wilde, ging ik in Ommen rondkijken naar nieuwbouwmogelijkheden. In eerste instantie zat iedere kavel aan de Rotbrink al onder optie, maar er gebeurde eigenlijk niets. Ook werd er niet gebouwd. Het heeft even geduurd maar uiteindelijk heb ik de kavel gekregen die ik nu heb. De kavel is gesplitst met die van de buurman, oorspronkelijk was dit namelijk één kavel.”

Ontwerp
Van der Veen architecten uit Ommen verzorgde het ontwerp voor het moderne pand. “Toen ik de kavel had gekocht, is er veel overleg geweest met de gemeente Ommen. We zochten gezamenlijk naar een speelruimte waarin we ons met het ontwerp konden bewegen. Het moest ook binnen de bepalingen van het bestemmingsplan en beeldkwaliteitsplan passen. Nu is het pand tien meter hoog geworden, dat is ook wat maximaal binnen het bestemmingsplan is toegestaan.”

Ommen
Roy heeft er bewust voor gekozen om in Ommen te blijven met het bedrijf. “Wij werken in heel Nederland van Groningen tot Limburg. We verzorgen veel interieurbouw en lichtreclame bij bedrijven en scholen. De geografische ligging van Ommen is goed, we zitten op een zichtlocatie, het is het enige industrieterrein met groeimogelijkheden en er staan mooie moderne panden. Ommen is een fijne gemeente om te wonen en te werken. Je hebt hier ook nog maatschappelijke betrokkenheid waardoor men elkaar ook wat gunt als ondernemer.”

Buren
Hij heeft zijn draai inmiddels prima gevonden op de Rotbrink. “We zouden het wel heel fijn vinden om meer buren te hebben. Nu is het om ons heen wel erg leeg. Ik denk dat er best wat meer reclame gemaakt mag worden om de ondernemers hier naar toe te krijgen”, grijnst Roy. Hij hoopt dat bedrijven in het doe-het-zelf-segment of een boerderijwinkel naar de Rotbrink komen. “Dat geeft aanloop en daardoor zien ze ons pand ook”.

Zichtlocatie
De ondernemer vindt zelf dat hij op één van de mooiste locaties van het bedrijventerrein zit. “Het pand valt erg op. We zitten op een prachtige zichtlocatie aan de Balkerweg

 

 

Bent u nieuwsgierig naar de mogelijkheden van De Rotbrink voor uw bedrijf?